Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2019. November 07. 17:11, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Veszélyes a hidegben nyári gumival autózni

Veszélyes a hidegben nyári gumival autózni

Veszélyes a hidegben nyári gumival autózni, mert a járművek könnyebben megcsúszhatnak és a fékút is hosszabb lesz – mondta a Duna Autóház műszaki igazgatója az M1-en csütörtökön.

Simon Péter emlékeztetett, a nyári gumiabroncsnak más az összetétele és a mintázata is, mint a télinek, így a hidegben merevebbé válnak, az autó pedig könnyebben megcsúszhat és irányíthatatlanná válhat.

A veszélyeket szemléltetve azt mondta, téli, nedves útviszonyok között 50 kilométeres óránkénti sebességnél egy átlagos állapotú téli gumival 23-25 méter alatt lehet megállni, míg ugyanilyen viszonyok között a nyárival 40 méter fölé nő a fékút.

Az abroncsokat körülbelül ötévente kell cserélni, de az autósok is jól láthatják, mikor kopnak el, hiszen minden gumin van kopásjelző - tette hozzá a szakember.

Szólt arról is, hogy sokan még mindig az utolsó pillanatra hagyják a gumicserét, így azonban egy-két hét várakozásra is számíthatnak a műhelyekben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.