Városlista
2025. május 3, szombat - Tímea

Hírek

2024. December 27. 08:22, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Mikulásgyár: több mint 99 ezer kilogramm adomány érkezett idén

Mikulásgyár: több mint 99 ezer kilogramm adomány érkezett idén

Idén 99 100 kilogramm adomány érkezett a Mikulásgyárba decemberben az akció ideje alatt - közölte az akció szervezője hétfőn az MTI-vel.

Zsolnai Endre azt írta: ez az eredmény "az elmúlt négy év mindegyikéhez képest legalább 30 százalékos növekedés".

Tájékoztatása szerint 2024-ben 596 cég és magánadományozó tett anyagi felajánlást, emellett 1450 önkéntes segítette a Mikulásgyár munkáját.
A csaknem egy hónapig tartó jótékonysági akció során 92 ingyenes programot szerveztek, és mintegy kétezer óvodás és iskolás gyerek, valamint 6500 adományozó járt a Mikulásgyárban - közölte.

Megjegyezte, számos művész és sportoló is segítette a jótékonysági akciót. Az Örkény István Színházban például külön gyűjtőpontot állítottak fel, ahol csaknem 1500 kilogramm ajándék gyűlt össze a színészek és nézők jóvoltából.

Címkék: MikulásGyár

Ezek érdekelhetnek még

2025. Május 02. 09:46, péntek | Életmód

Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben

Három különböző méretben készítette el a következő egyházfő első ruháját Raniero Mancinelli római szabó.

2025. Május 01. 08:47, csütörtök | Életmód

Fudzsimoto Szu: A Zene Háza az egyik legfontosabb projektem

Fudzsimoto Szu (Sou Fujimoto) világhírű japán építész az Oszakai Világkiállításon tartott előadást, amelyben kiemelte: a Magyar Zene Háza az egyik legfontosabb projektje.

2025. Május 01. 08:36, csütörtök | Életmód

Visit Hungary: mintegy hétszázezren pihentek Magyarországon a tavaszi szünetben

Az áprilisi vakáció időszakában 664 ezer turista kereste fel a magyar tájakat, április 17-27. között a szálláshelyek 36 százalékkal több vendéget fogadtak a tavalyi tavaszi szünethez képest

2025. Április 30. 07:55, szerda | Életmód

Agrárminiszter: a házikert a magyar családok rejtett erőforrása

Meghatározó jelentőségű a házikerti termelés a jó minőségű és egészséges élelmiszer előállításában.