Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 19. 12:55, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - FT-blog az MNB-kamatdöntésről, a Kurier a Burgtheater sajtótájékoztatójáról

Külföldi sajtó Magyarországról - FT-blog az MNB-kamatdöntésről, a Kurier a Burgtheater sajtótájékoztatójáról

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi kamatcsökkentéséről közöl jegyzetet a Financial Times felzárkózó gazdaságokra szakosodott blogrovata (beyondbrics).

A londoni gazdasági napilap feltörekvő piacokkal foglalkozó szerkesztője, Rob Minto szerint reménytelen vállalkozássá kezd válni az MNB lépéseinek előrejelzése. Egyes elemzők most 2,50 százalékos alapkamaton jósolják a kamatcsökkentési ciklus végét, de mivel az MNB hajlamos a váratlan húzásokra, nem érdemes erre sem túl sok fogadást kötni - fogalmaz a szerző.
A jelek szerint a forintárfolyam kilengései közepette sem okoz álmatlan éjszakákat az MNB döntéshozóinak a "kamatcsökkentési tobzódás", annak ellenére sem, hogy a devizaalapú hitelek magas aránya miatt a gyengébb forintárfolyamot a magyar adósok súlyosan megszenvedhetik - áll a Financial Times "Magyarország és a kamatok: megjósolhatóan megjósolhatatlan" címet viselő írásában. A szerző szerint az árfolyamokat nem lehet a végtelenségig figyelmen kívül hagyni.
http://blogs.ft.com/beyond-brics/2014/02/18/hungary-and-interest-rates-predictably-unpredictable/#axzz2tlLcUAgI
Több osztrák lap is beszámolt szerdán a bécsi Burgtheater előző napi sajtótájékoztatójáról, amelyen a színház költségvetési hiányáról, vezetési válságáról ésmárciusi Magyarország-fesztiváljáról is szó volt. A Kurier című lap úgy fogalmazott tudósításában: a Burgtheater "szenvtelenül" fogadta a hírt, hogy "a szigorúan orbáni vonalat követő" budapesti Nemzeti Színház - a Burgtheater körüli aktuális vitákra hivatkozva - lemondta a részvételét a fesztiválon. "Végülis a program nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy a nem besimuló, lázadó ellenzéki színházi szcénát bemutassa" - állt a cikkben. A Kurier újságírója lehetségesnek nevezte, hogy a Burgtheater körüli aktuális viták ürügyet szolgáltattak a Nemzeti Színház számára arra, hogy elhatárolódjon "egy számára kényelmetlen fesztiváltól".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).