Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Május 27. 14:02, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Közlekedik a család Heves megyében

Közlekedik a család Heves megyében

Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozat Gyöngyösön.

A vetélkedő célja, hogy a közlekedők figyelmét ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás fontosságára és a családi közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás.
A vetélkedő megyei döntője a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság - Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében, 2015. június 6-án 9 óra és 15 óra között lesz Gyöngyösön a Sándor Autóház (Skoda márkaképviselet, Pesti út 78.) területén egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében.
A vetélkedőn a versenyző családok KRESZ elméleti (25 kérdéses feladatlap kitöltése), kerékpáros és autós ügyességi pálya teljesítése, autós szabályossági (városi útvonal teljesítése vizsgabiztos mellett), valamint elsősegély-nyújtási feladatokban mérhetik össze tudásukat. A rendezvényen nemcsak a versenyzők, hanem az oda látogató érdeklődők is kipróbálhatják a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ittasságot szimuláló szemüvegeit és biztonsági öv szimulátorát. E mellett a résztvevők hasznos tanácsokat kaphatnak a Mentőszolgálat munkatársaitól az alapvető elsősegélynyújtó fogásokkal kapcsolatban, illetve a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaitól a nyári időszak közlekedésbiztonsági veszélyeiről.
A nyílt nap programjain bárki, ingyenesen részt vehet, azonban a vetélkedő megyei döntőjén előzetes nevezés alapján lehet csak részt venni.
A versenyre jelentkező családoknál kritérium, hogy 2 felnőttből és minimum 1 fő 6-17 év közötti gyermekből álljon, a szülők közül legalább 1 fő érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezzen, valamint a versenyző gyermek tudjon kerékpározni.
A megyei döntőn I-V. helyezett családokat a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság - Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága, valamint a Sándor Autóház értékes díjazásban részesíti.
A megyei döntőre jelentkezni kívánó családok nevezésüket (a családtagok megnevezésével, születési adataival és lakcímükkel, illetve a „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkező felnőtt esetében az engedély számával és érvényességével) az erdelyir@heves.police.hu címre küldhetik meg legkésőbb 2015. június 5-ig.
A megyei döntőn győztes csapat képviseli Heves megyét a 2015. június 21-én, a Hungaroringen megrendezésre kerülő országos döntőn, ahol további értékes nyeremények várnak a felkészült versenyzőkre (családi üdülések, wellness hétvégék, stb.). Az országos vetélkedő fődíja egy Skoda típusú személygépkocsi lesz.
A versennyel kapcsolatos további információ a 36/522-125 telefonszámon, továbbá a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon szerezhető be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni