Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 28. 15:55, szombat | Helyi
Forrás: InfoEger

Gyakorlatoztak a katasztrófavédők

Gyakorlatoztak a katasztrófavédők

A gyakorlat végrehajtását Mérai Péter tű. őrnagy, a Heves MKI tűzoltósági főfelügyelője megfelelőre értékelte.

Az előre láthatóan, vagy hirtelen megnövekedő bejelentések kezelési gyakorlata, a megyei műveletirányítási ügyelet „tömeges” bejelentések kezelési tevékenységének, a „túlcsorgatás” megvalósulásának, a hivatásos tűzoltóparancsnokságok (HTP) ügyeletein a bejelentés rögzítésének és az informatikai hálózat teherbírásának vizsgálatára szervezett gyakorlatot a napokban a megyei katasztrófavédelem. A gyakorlat helyszíne a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (Heves MKI) fő és műveletirányító ügyeletei, az egri, a gyöngyösi és a hatvani , hivatásos tűzoltó parancsnokságok voltak. Gyakorlat feltételezése szerint egy veszélyes üzem közelében lévő erdő és elhanyagolt szántó területen tűzeset keletkezett, mely veszélyeztette a közelben lévő település lakóit és az üzem biztonságos működését. A gyakorlat végrehajtását Mérai Péter tű. őrnagy, a Heves MKI tűzoltósági főfelügyelője megfelelőre értékelte, kiemelte, hogy a megyei műveletirányítási rendszer létrehozásával huszonnégy százalékkal esett vissza a szándékosan megtévesztő jelzések száma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.