Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Június 01. 07:45, szerda | Belföld
Forrás: mti

Fizetőssé válik az RTL Klub a kábelszolgáltatóknak

Fizetőssé válik az RTL Klub a kábelszolgáltatóknak

Július 1-től fizetőssé válik az RTL Klub hagyományos felbontású (SD) adásának vétele is a kábelszolgáltatóknak - közölte kedden az RTL Magyarország marketingkommunikációs osztálya az MTI-vel.

Egy április végi kormányrendelet tette lehetővé, hogy főadójuk műsoráért pénzt kérjenek a kábelszolgáltatóktól; a díj a közzétételtől számított harmincadik naptól, azaz június 30-tól él, a szolgáltatóknak pedig kilencven nap áll rendelkezésére, hogy kedvezményesen megállapodjanak az RTL Klubbal a díjszabás közzétételétől.

A csatorna az MTI érdeklődésére azt közölte: a szolgáltatók által a társaságnak fizetendő médiaszolgáltatási díj átlagos, kedvezményes ára előfizetőnként havi 150 forint, amely a jelenlegi csomagelhelyezést feltételezi, de ebből még további kedvezményt kapnak a gyorsan és hosszabb távra szerződő partnerek így az RTL indulóára akár 135 forint is lehet.

Az RTL Klub honlapján közzétett ismertető azzal magyarázza az intézkedést, hogy az utóbbi években megváltozott a csak reklámbevételre alapuló televíziós üzleti modell.

Megemlítették: jelenleg Magyarországon mintegy 90-100 kábelcsatorna érhető el, amely eddig egyszerre részesült a kábeldíjakból és a reklámpiaci bevételekből.

Az RTL áraik kialakításakor figyelembe vették a piaci visszajelzéseket, így például azt, hogy mindenkire azonos ár vonatkozzon.

A díjszabás teljesen átlátható és minden műsorterjesztőre egyformán érvényes attól függetlenül, hogy 100 vagy 100 000 előfizetője van - jegyzik meg.

Közölték: minden szolgáltató maga dönti el, hogy a műsordíjat átterheli-e az előfizetőre vagy nem.

A tájékoztatás szerint a műsordíj megállapításakor figyelembe vették az előfizetők és a műsorterjesztők érdekeit is, és olyan árazást vezettek be, amely szerintük minden műsorterjesztő számára kigazdálkodható. Ez alapján önmagában azért, mert az RTL Klub a továbbiakban pénzbe kerül a műsorterjesztőknek, szerintük jelentős előfizetői áremelés nem valószínű.

A közlés szerint a nézettségi adatok mellett az ár kialakításakor figyelembe vették többek között a műsorterjesztési piacon alkalmazott árazásokat, a csatorna műsoridejét és jellegét, továbbá a saját gyártású műsorok egyediségét és színvonalát. A legtöbb és legsikeresebb helyi tartalmat az elmúlt években rendre az RTL Klub készítette - írták.

Az új rendszer példájaként említik, hogy Csehországban és Szlovákiában, ahol a nagy csatornák jelen vannak a szabadon fogható ingyenes platformban, de egyben a terjesztők fizetnek azért, hogy a kábelcsomagjaikban terjesztik a csatornákat.

Az RTL Klubnak transzparensen kell eljárni a folyamatban a csatorna "Must offer" jellege miatt, azaz szerződéskötési kötelezettség terheli a műsorterjesztőkkel, amennyiben azok elfogadják az általános szerződési feltételeket (ÁSZF) és egyedi szerződést kötnek a csatornával

Címkék: fizetős, kábeltévé, rtl, tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során