Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 20. 18:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Bakondi: aki menekül, azt megvédjük, de a bevándorlásellenes politikát is fenntartjuk

Bakondi: aki menekül, azt megvédjük, de a bevándorlásellenes politikát is fenntartjuk

Magyarország mindenkit megvéd, aki a háború elől menekül, de a határok megvédésével fenntartja az ország belső biztonságát is, ezért folytatni fogják a migráció és bevándorlásellenes politikát a jövőben is

- mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szombat esti műsorában.

Bakondi György azt mondta, most már nem az ukrajnai háború elől, hanem a háborúból menekülnek az emberek, ilyenkor a segítségnyújtásnak helye van, hiszen Magyarország az első biztonságos ország számukra.

Ezzel szemben a déli, szerb határszakaszon továbbra is fiatal férfiak, ismeretlen identitással, okmányok nélkül, erőszakosan próbálnak bejutni az általuk kiválasztott és jónak tartott országba azért, hogy bejussanak az Európai Unió területére - mondta, megismételve, hogy fontos a mostani humanitárius segítséget elhatárolni a déli határszakaszon érzékelhető illegális migrációtól.

Bakondi György beszélt arról is, hogy a háború hatására nem változott a déli határszakaszon az illegális bevándorlás, a török határőrizet szerint 100-200 százalékos a növekedés.

Jelezte, 2015 óta szüntelenül támadások érik a magyar migrációs politikát, de a nemzeti konzultáción a magyar emberek nagyon nagy többsége úgy nyilatkozott, hogy meg kell állítani az illegális migrációt.

"Aki menekül, azt megvédjük, de megvédjük a határainkat is, és fenntartjuk azt a belső biztonságot, amely nélkül nincs gazdasági növekedés, nincs családi biztonság, ezért ezt a migrációs politikát és a menekültek fogadását folytatnunk kell a jövőben is" - szögezte le Bakondi György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.