Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 28. 18:32, szombat | Belföld
Forrás: MTI/illusztráció: pixabay

A véradások a veszélyhelyzet alatt is folyamatosak

A véradások a veszélyhelyzet alatt is folyamatosak

Vérre a koronavírus-járvány idején is szükség van, a véradások a jelenlegi veszélyhelyzet alatt is folyamatosak, a biztonsági előírások megtartásával

- közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt az MTI-vel pénteken, a véradók napján. A járványhelyzet miatt az ünnepnapon online formában teszik közzé a 69 idei díjazott névsorát és rövid méltatását - írták.

November 27. a Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta a véradók napja Magyarországon. Sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek, valamint a véradómozgalom támogatói részesülnek ezen a napon az OVSZ elismerésében.

Idén húsz véradó a legrangosabb elismerésben, a Pro Vita-díjban részesül, és két őssejtdonor is megkapja ezt a kitüntetést.

A "Véradó Mozgalomért" Ezüst Emlékérem kitüntetést idén 19-en érdemelték ki az elmúlt évben végzett kiemelkedő önkéntes véradásszervezői munkáért, 19 munkahely képviselői pedig "Véradóbarát Munkahely" kitüntetésben részesülnek.

Oklevéllel ismernek el a véradásszervezés támogatásért három vérellátásban dolgozó egészségügyi szakembert, további nyolc támogatói oklevelet pedig azoknak a szervezeteknek és magánszemélyeknek osztanak ki, akik hozzájárultak a véradás ügyének népszerűsítéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.