Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Március 21. 07:58, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A héten már 20 fok is lehet

A héten már 20 fok is lehet

Napsütéses és borúsabb napokra is készülni kell, kisebb esők is lehetnek, de fokozatosan melegszik a levegő, a hétvégén néhol akár 20 Celsius-fok is lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn hajnalban az ország nagyobb részén gyengén felhős időre lehet számítani, de elsősorban a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Őrség tágabb környezetében megnövekszik a felhőzet, és errefelé egy-egy zápor is kialakulhat. Napközben a főváros környékén és az Alföld középső részén valószínű a legtöbb napsütés. A Dél-Dunántúlon, valamint a Nyírségben és Borsodban felhősebb lehet az ég, de számottevő csapadék ezeken a területeken sem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 5 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 11-16 fok között alakul.

Kedden északon változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, délen a nap első felében ugyanakkor még erősen felhős lesz az ég, majd ott is szakadozik a felhőzet. Főként délnyugaton, délen valószínű több helyen eső. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű, de északkeleten hűvösebb is lehet. Nappal 8-13 fokig melegszik a levegő.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat, jellemzően a déli határ mentén. A leghidegebb órákban 0, napközben 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, de néhol kisebb zápor még előfordulhat. Ugyanakkor nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 9-13 fok között valószínű.

Pénteken eleinte napos idő várható, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 0 fok körül, napközben 10-14 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett csak elvétve fordulhat elő jelentéktelen zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-6, a legmagasabb hőmérséklet 14-17 fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 16-20 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben